Mijn persoonlijke reis naar het ondernemerschap!
Mijn persoonlijke reis naar het ondernemerschap!

Mijn persoonlijke reis naar het ondernemerschap!

“Integrator?  
Dat klinkt leuk, maar wat is dat dan precies? Ik kan me zo voorstellen dat je iets integreert” 

Ik begin dan altijd een beetje in mezelf te lachen, want IETS integreren is natuurlijk heel erg wazig. Op mijn gezicht is een grote glimlach te zien, want mensen willen mijn verhaal horen. 

Ik had een goede baan bij een mooi bedrijf, prima salaris, veel vrijheid, maar als ik heel eerlijk was tegen mezelf, was ik niet happy. Maar ik kon er mijn vinger niet opleggen.  Begin 2020 werd dit gevoel zo sterk, dat ik ronduit vroeg wat we aan het doen waren. Werden we hier gelukkig van? Ik schrok van de vraag, maar de manager nog veel meer. Na lang om elkaar heen draaien was het antwoord dan ook volmondig Nee. Dit betekende dat ik afscheid ging nemen van het bedrijf. Tranen rolden over mijn wangen…. Niet van verdriet, maar van ontlading, ik had namelijk voor MEZELF gekozen. 

Oké, daar zat ik dan, baan opgezegd en geen idee wat ik zou gaan doen. Wat ik wel wist, was dat ik persoonlijk een reis af te leggen had om hier antwoord op te krijgen. Wat een reis was dat. 

Wow, zomaar je baan opgezegd. Wist je toen wel al van het bestaan van de integrator af? 
De term integrator kende ik toen nog niet, maar ik kende Angelique al een aantal jaren en zij had al een aantal keren gesproken over het ondernemerschap. Iets wat ik al jaren wilde, maar geen idee wat en hoe. Ze vertelde me over de integrator, maar ik vond het super eng en onzeker, dus had nog een weg te gaan.  

In de zomermaanden heb ik veel tijd gehad om zaken voor mezelf op een rijtje te zetten. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat is belangrijk voor mij? Wie zijn belangrijk voor mij? 

Dit gaf duidelijkheid en sturing waardoor ik de volgende stappen kon uitzetten. Ik zou starten met de Integrator Excellence® opleiding in januari 2021 met als doel om in juli mijn bedrijf te starten. 

Mooi dat je de integrator opleiding gestart bent, maar je persoonlijke reis dan? 
Donderdag 14 januari, die dag zal ik nooit vergeten.  Dag 1 van de opleiding met een groep waarin alles veilig is. Hierdoor werd het mogelijk om naast de beroepsgerichte vakken zoals General -, Team – en Strategisch management veel over mezelf te leren. Antwoord te krijgen op wat ik wil, wie ik wil zijn en wie en wat belangrijk voor mij is. Dat ik mijn bedrijf om mijn wensen heen kan en moest bouwen.  

Tijdens de opleiding groeide ik en kreeg ik steeds meer gevoel dat ik niet hoefde te wachten met mijn onderneming tot juli. Ik wilde starten, mijn verhaal vertellen, het uitschreeuwen naar de wereld. Super spannend, geen klanten, maar toch gestart. Ik heb me ingeschreven bij de KvK en ben mijn verhaal gaan vertellen.  

Binnen 2 maanden ben ik met mijn eerste klant begonnen. Ook kreeg ik een telefoontje van Angelique of ik klaar was voor een klant, want ze was in gesprek met een mkb-ondernemer die mijn ‘ideale klant’ zou zijn. Een maand later ben ik met deze ondernemer gaan samenwerken en wat een match zijn wij!!  
Leuk feitje: mijn investering in de opleiding haalde ik er binnen 2 maanden dubbel en dwars uit!! Zowel op financieel als op persoonlijk vlak.  

Wat een inspirerend verhaal!! Hoe ziet jouw toekomst eruit? 
Het ondernemerschap bevalt me ontzettend goed. Niet alleen maar rozengeur en maneschijn, steeds jezelf uitdagen, maar zo’n gevoel van vrijheid.  

Mijn rol als integrator ben ik nog steeds aan het ontwikkelen. Ik vind het superleuk en het is wie ik ben. Ik heb geleerd om mijn kwaliteiten om te zetten naar mijn beroep en dat is natuurlijk leven in luxe.  

Naast dit alles wil ik de MKB-wereld vertellen dat ze er niet alleen voor hoeven te staan. Dat hun dromen waarheid kunnen worden, zonder dat ze nog meer uren hoeven te gaan werken. Nee, dat ze juist meer tijd vrij kunnen maken om weer te gaan ondernemen en een sociaal leven te hebben.  

Op persoonlijk vlak ben ik aan mijn laatste stukje van mijn persoonlijke reis bezig. Misschien wel het moeilijkste stukje, omdat ik dingen los moet gaan laten, maar het is tijd!! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.